Om BrettBoka

BrettBoka-appen på nettbrett

BrettBoka er en plattform for digitale lærebøker til bruk i utdanning og opplæring/kurs. Tjenesten benyttes av skoler, bedrifter, privatister, studenter og andre.

Alle de store norske lærebokforlagene, samt mange av de mindre, tilbyr i dag sine lærebøker gjennom BrettBoka.

Hvordan fungerer det?

Skolekjøp

Skolens bokinnkjøper logger seg inn på brettboka.no og bestiller et antall digitale lærebøker. Bøkene blir tilgjengelig med en gang, og kan deles ut til elever og lærere via aktiveringskoder som skolen selv administrerer på brettboka.no. For flere detaljer, se denne artikkelen: Innkjøp og lisenshåndtering

Elever og lærere som har mottatt en aktiveringskode trenger kun å laste ned BrettBoka-appen for å få tilgang til bøkene sine, eller logge inn i webutgaven.

Det er også mulig å kjøpe bøker via BS Undervisning. Selve bestillingen utføres da hos BS Undervisning, mens produktlisensene leveres til skolens boklager på brettboka.no som vanlig.

Privatkjøp

Privatister, elever, studenter, foreldre og andre som ønsker å kjøpe bøker direkte har mulighet til dette i BrettBokas nettbutikk for privatkjøp. Etter fullført kjøp blir de digitale bøkene levert automatisk til kunden, som kan velge å aktivere bøkene på egen brukerkonto eller hente ut aktiveringskoder som kan gis til noen andre.

Kunnskapsbase

Du finner svar på de fleste vanlige spørsmål og annen nyttig informasjon i vår kunnskapsbase.

Gå til kunnskapsbase

Tilgjengelige apper

Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelig på alle plattformer.Vis oversikt

Innlest tale

Innlest tale (lyd) medfølger for cirka 300 av titlene i katalogen. Innlest tale gjør det mulig å lytte til teksten samtidig som man leser, eller man kan velge å bare høre på.

For å se hvilke titler som har innlest tale, gå til Privatkjøp eller Skolekjøp og klikk på "Vis kun produkter med innlest tale" nederst til venstre.

Syntetisk tale

Det er også mulig å få opplest teksten i bøkene ved hjelp av syntetisk tale.

For å kunne spille av syntetisk tale i BrettBoka, må brukeren benytte seg av en syntetisk stemme som medfølger i operativsystemet på den aktuelle PC-en/nettbrettet, eller installere f.eks. IntoWords eller Lingdys.

Tekniske detaljer

Informasjon for nettverksadministratorer om domener og IP-adresser: Tekniske detaljer

Kontakt oss

Spørsmål og brukerstøtte: support@brettboka.no
Generelle henvendelser: post@brettboka.no